Aandrijfassen

Aandrijfassen

Aandrijfassen zorgen ervoor dat de kracht van de motor wordt omgezet in aandrijfkracht voor de wielen. Bij sommige aandrijfassen liggen de assen niet op dezelfde lijn en zorgen kruiskoppelingen ervoor dat de aandrijfassen toch de krachten weten over te brengen. De aandrijfas bevindt zich tussen de versnellingsbak en de ingaande as van de eindaandrijving. Aandrijfassen hebben twee koppelingen, dit zijn de zogeheten homokineten. Deze zorgen er voor dat er tijdens het aandrijven van de wielen gestuurd kan worden. Hiervan is de homokineet aan de wielzijde een vaste koppeling  en de homokineet aan de bakzijde een axiaal schuifbare koppeling. Deze zijn verbonden door een as.

Defecte aandrijfassen

Defecte aandrijfassen zijn te herkennen aan een ratelend geluid wanneer er bochten worden gemaakt met de auto. Na verloop van tijd zal dit geluid steeds vaker te horen zijn. Als er te lang met defecte aandrijfassen wordt gereden kunnen er na verloop van tijd ook andere onderdelen gaan slijten. Het is dus een goede zaak om dit te voorkomen. Ook is het voor de veiligheid in verband met het sturen beter om meteen actie te ondernemen. Bestel ze dus snel in onze webshop!

Aandrijfassen zelf vervangen

Het vervangen van aandrijfassen is in veel gevallen een simpele maar tijdrovende klus. Hierdoor kan een reperatie ook aardig in de kosten oplopen. Als men zelf een beetje technisch is en over goed gereedschap beschikt kan de reperatie binnen twee uur gedaan zijn. Wij bieden voordelige aandrijfassen aan voor onder andere Volvo, BMW en Audi.

Benodigdheden

1. De nieuwe aandrijfas.
2. Twee bokken en assteunen, of een brug om veilig onder de auto te werken.
3. Een dopsleutelset met een stevige ratel.
4. Autovet, zodat alles opnieuw ingevet kan worden en soepel blijft lopen.
5. Kruipolie, zodat er niks beschadigd wordt en alles soepel verloopt.

Tip : Zet alle onderderdelen die gedemonteerd moeten worden een dag van te voren in de kruipolie en bescherm de grond tegen vlekken met oude kranten.