Wiellagers

Wiellagers

Wiellagers zorgen ervoor dat een wiel blijft draaien. De lagers slijten naarmate het aantal gereden kilometers toeneemt, ook kunnen ze na lange tijd uitdrogen. Hoelang wiellagers meegaan hangt onder andere af van het rijgedrag en de conditie van de keerringen. Keerringen zorgen ervoor dat er geen vuil en vocht bij de wiellagers komt. Wij bieden voordelige wiellagers aan voor verschillende automerken zoals BMW, Volkswagen en Audi.

Wanneer is het tijd om de wiellagers te vervangen?

Als de wiellagers echt versleten zijn kun je dit herkennen aan een brommend of fluitend geluid. Niet te verwarren met het geluid van versleten aandrijfassen. Het geluid kan ook alleen voorkomen tijdens een bocht naar links of rechts. Dit komt omdat de lagers dan op een bepaalde manier belast worden. Daarnaast kan er gekeken worden of er speling op het wiel zit met behulp van een krik en kracht uit te oefenen op het wiel. Als er speling op het wiel zit of  als er een bonkend geluid ontstaat zijn de wiellagers aan vervanging toe. Naast dat je zelf op de staat van je lagers kunt letten, zal er tijdens een APK of onderhoudsbeurt ook gecontroleerd worden of de lagers nog in orde zijn.

Hoe de wiellagers vervangen?

Voordat de wiellagers vervangen gaan worden moet er geconstateerd worden wat voor soort verbinding de wiellagers hebben. Er zijn namelijk wiellagers met een aandrijfas verbinding (geperst) en zonder aandrijfasverbinding. Tegenwoordig zijn er ook veel geïntegreerde eenheden met bevestigingsschijven voor remschijf, velg, wieldrager en geïntegreerde ABS/ESP-sensoren. Voor wiellagers met een aandrijfas verbinding en de geïntegreerde eenheden is de vervanging een deskundig klusje. Daarom behandelen wij alleen de lagers zonder aandrijfasverbinding. Bestel ze snel en makkelijk in onze webshop!


Wiellagers zonder aandrijfasverbinding

De wiellagers zonder aandrijfas verbinding zijn over het algemeen het makkelijkst te vervangen. Allereerst moet het wiel gedemonteerd worden. Hierna volgt de remklauw en de dop op het midden van de remschijf. Vervolgens kan de splitpen en remschijf gedemonteerd worden. Achter de keerring zit het binnenste lager. Verwijder de oude lagerschaal en plaats de nieuwe. Smeer ze in met lagervet en plaats alles weer op zijn plek. Let hier bij op dat de lager goed vast wordt gedraaid, maar ook niet te vast.